10 I TOPP

2. Banzai Pipeline, Oahu, Hawaii. The Pipeline eller the Pipe, som surfarna själva kallar detta ställe har förmodligen några av de största och mest svårbemästrade vågorna i hela världen. Detta är inget för nybörjaren.... Åtskilliga filmer och fotografier har tagits här och då framför allt på ”The left” (när vattnet bryts från vänster till höger) eller First reef/Pipeline. ”The Pipeline” är även ökänt för att ha världens dödligaste vågor och tyvärr har många bra surfare som exempelvis Jon Mozo och Malik Joyeux förolyckats här.

 

7. Tamarindo, Costa Rica. På Tamarindo kan alla surfa, både nybörjare och proffs. Här är vattnet alltid varmt, så det gör inget om du råkar ramla i... Tamarindo har fått en rejäl uppsving sen filmen "Endless summer" spelades in här. De två mest kända surfställerna heter El Estero och Pico Pequeno.

 

8. Biarritz, Frankrike. Den djupa Biscayabukten utanför kusten är det som skapar de härliga vågorna på bland annat Grande Plage som är den mest mytomspunna stället för surfing längs med Biarritz. Annan bra surfing i Biarritz hittar du längs reven vid Ilbaritz lite söder om Biarritz. Hossegor, norr om Biarritz har dock fått det goda ryktet om sig att vara ett av de bästa surfställerna i Europa, mycket välförtjänt.

Jag hittade denna lista här över dom 10 bästa surfplatserna i världen. Två av dom har jag varit vid och en kommer jag åka till i jul. Herregud, vad jag längtar till Costa Rica!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0