EN DAG I NEW YORK

Fortsättningen på USA-resan.

Igår hann vi med mycket. Först gick vi till det stora varuhuset Macy's som är över hundra år gammalt. Där provade jag bl.a. en 40 000 krs dyr päls. OBS den var på rea. Tog en snabbis fika där medan vi kollade på alla de sönder stressade människorna som passerade och den långa kön med barn som ville sitta i tomtens knä. Vi köpte inget nämnvärt trots att det fanns hela nio våningar. En annan rolig/snygg/opraktisk detalj var rulltrapporna som var gjorda i trä.
Medan pappa och Albin åkte upp i Empire state building ägnade jag och mamma tid åt att strosa i affärer. Hamnade i en sminkbutik, Sephora, där jag blev uppsminkad av världens gulligaste kvinna. En ganska stor mörk kvinna med välmålade ögon och det där lite downtown snacket man hör på film. Hon tog god tid på sig och sa hela tiden att jag var jättelik Julia Stiles. "Nu kan jag säga att jag har sminkat Julia Stiles. Du vet väl att alla har en tvilling någonstans i världen. Trisha, visst ser hon ut som Julia Stiles?" Och hon kunde verkligen sälja. Mamma köpte dubbla uppsattser av ett helt kitt.

Efter detta hoppade vi in i en taxi, åkte bla. förbi FN-byggnaden. Vi delade på oss igen och mamma och jag gick till Modern Museeum of Art i hopp om att få se Sally Manns fotografier. Det fick vi inte såklart men det är alltid inspererande att gå konst gallerier och denna var enorm med upp åt tio våningar om jag inte minns fel. Vid stängningsdags promenerade jag och mamma hem i regnet, stanna även upp på Starbucks och drack världens goaste latte! Väl hemma på hotellrummet stupade vi alla i säng.

Dagen därpå väntade en ny flygresa till San Francisco. Åt på en restaurang i China Town när vi kommit fram. Skitkallt var det där inne så vi satt med jackorna på men god mat var det.

Kommentarer
Postat av: elin

Du ar ju det SARA!!!!!! :D jag har tankt pa det massor med ganger att du ar sa lik julia stiles!!! ;D

2009-10-20 @ 01:05:06
URL: http://elinsiri.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0